Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 25.06.2021

У Раді хочуть на 10 років звільнити індустріальні парки від податку на прибуток

Зареєстровані проєкти змін до Податкового та Митного кодексів передбачають низку фінансових пільг для резидентів

У Верховній Раді України зареєстрували два законопроєкти щодо розвитку індустріальних парків – №5688 і №5689. Обидва документи передбачають податкові стимули з метою залучення інвестицій в індустріальні парки, в тому числі звільнення на 10 років від податку на прибуток.

Зокрема, законопроєкт №5688 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення сприятливих умов для залучення масштабних інвестицій у промислове виробництво» і законопроєкт №5689 «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо створення сприятливих умов для залучення масштабних інвестицій у промислове виробництво» пропонують:

  • звільнити від сплати ПДВ імпорт нового обладнання для власного використання індустріального парку для здійснення діяльності в переробній промисловості або науково-дослідницькій діяльності;
  • звільнити резидентів індустріального парку від податку на прибуток протягом десяти років;
  • надати право органам місцевого самоврядування встановлювати пільгові ставки податку на нерухомість і плати за землю.

Заступник голови ВР з економічного розвитку Дмитро Кисилевський наголосив на своїй сторінці у Facebook, що до резидентів індустріальних парків встановлюватимуться такі вимоги:

  • учасником індустріального парку може бути юридична особа, яка займається видом діяльності, що стосується переробної промисловості або науково-дослідницької діяльності;
  • імпортоване нове обладнання має протягом 5 років працювати виключно на території індустріального парку;
  • для отримання податкових стимулів з податку на прибуток учасник має бути резидентом індустріального парку не менше 10 років, не нараховувати та не виплачувати дивіденди.

«Ці два законопроєкти доповнюють уже прийнятий раніше у першому читанні законопроєкт щодо індустріальних парків №4416-1, в якому пропонуються фінансові та інституційні стимули. Разом вони утворюють пакет законодавчих ініціатив, покликаних дати реальний поштовх розвитку індустріальних парків в Україні», – пояснив Кисилевський.

Нагадаємо, в середині квітня парламент прийняв за основу законопроєкт про пільги для індустріальних парків. Він передбачає компенсацію інвестицій учасників індустріальних парків у створення виробництва, здійснених протягом перших трьох років господарської діяльності в межах індустріального парку, залежно від обсягів експорту продукції.

 

gmk.center