Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 18.11.2021

У Раді зняли з розгляду законопроєкт про зміни до Податкового кодексу

Верховна Рада зняла з розгляду на засіданні в четвер законопроєкт №5600 “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень”.

Відповідну пропозицію першого заступника голови фракції “Слуга народу” Андрія Мотовиловця підтримали 314 народних депутатів, передає кореспондент Укрінформу.

Так, Мотовиловець запропонував зняти законопроєкт №5600 з розгляду парламенту в четвер, оскільки фракція “Слуга народу” потребує додаткового часу для консультацій.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила законопроєкт №5600 “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень” в першому читанні 1 липня 2021 року.

Порядок денний засідання 18 листопада передбачав розгляд законопроєкту №5600 у другому читанні.

Народні депутати під час пленарного засідання парламенту 5 жовтня підтримали ініціативу розгляду законопроєкту №5600 “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень” за особливою процедурою.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики 12 жовтня схвалив фінальну версію законопроєкту №5600. Кількість поправок до другого читання проєкту закону після опрацювання комітетом за особливою процедурою зменшилася з понад 11 тисяч до 159.

Так, відповідно до закону “Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури”, для запуску особливої процедури розгляду в другому читанні законопроєктів, до яких надійшло понад 500 поправок, необхідно зібрати підписи не менше 150 депутатів, які звертаються з таким клопотанням до Голови ВР, після чого парламент на найближчому засіданні має проголосувати 226 голосами за початок цієї процедури. Після цього народні депутати у дводенний строк мають надіслати листи щодо розгляду їхніх пропозицій та правок до Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики. Далі відповідні пропозиції опрацьовуються та зводиться нова таблиця.

Особлива процедура означає, що кожна фракція та група може наполягати на розгляді п’яти поправок, а депутат – на розгляді однієї не врахованої комітетом поправки.

 

www.ukrinform.ua