Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 14.05.2019

У США почали розробку надзвукового пасажирського літака

Приватна американська компанія Hermeus повідомила про притягнення початкового капіталу в проект створення власного надзвукового пасажирського авіалайнера, повідомляє сайт Капітал.

Відповідно до інформації, викладеної Hermeus, її першим фінансовим партнером став венчурний фонд Khosla Ventures, розташований в штаті Каліфорнія. Крім того, забезпечено «додаткова участь з боку приватних інвесторів». Hermeus не уточнює загальну суму залучених коштів та число партнерів.

У компанії заявили, що зібрані кошти будуть спрямовані на розробку і випробування силової установки проектованого літака.

За свідченням стартапу Hermeus, що базується в Атланті (штат Джорджія), мова йде про будівництво авіалайнера, який зможе розвивати швидкість понад 5 Маха (близько 6,2 тис. км / год). Це дозволить, наприклад, скоротити час трансатлантичного перельоту з Нью-Йорка до Лондона з семи годин до півтора, підкреслюють в компанії. Там не пояснили, на якому етапі знаходяться роботи по створенню лайнера.

До складу керівництва фірми входять інженери і підприємці, які раніше працювали в Національному управлінні США з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA), приватних американських компаніях, що займаються різними проектами освоєння космічного простору в комерційних цілях, включаючи SpaceX і Blue Origin, а також в корпораціях військово -промислового комплексу (ВПК) США, в тому числі Lockheed Martin.

Прототип власного надзвукового літака стартап розраховує створити приблизно через п’ять років. А серійне виробництво такого лайнера Hermeus хотіла б розпочати протягом 8-10 років.

У 2018 році о намір створити надзвуковий пасажирський літак заявив гігант американського ВПК – корпорація Boeing. У 2016 році схожі плани оголосили американські фірми Virgin Galactic і Boom Technology.

Джерело: Капітал