Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 13.06.2019

У США відкриється перший завод для автономної 3D-друку космічних ракет

Космічні агентства і приватні компанії всіма способами намагаються знизити вартість відправки вантажів на навколоземну орбіту. У той час як SpaceX робить свої ракети багаторазовими, заснована її вихідцями компанія Relativity Space хоче максимально спростити складання і знизити їх вартість. Для цього вона має намір використовувати величезний 3D-принтер Stargate, якому нарешті знайшлося місце – він буде встановлений всередині великого промислової будівлі в Міссісіпі.

За допомогою друку 3D-принтеру компанія хоче скоротити кількість деталей ракет з 100 000 до 1 000. Це  скоротить витрати на складання космічних ракет і, відповідно, зменшить вартість запуску супутників на навколоземну орбіту. Вважається, що друк ракети-носія Terran 1 займатиме близько двох місяців, а його максимальна корисне навантаження складе приблизно 1250 кілограмів. Можна сказати, що ракети Relativity Space будуть найбільшими деталями в світі, надрукованими на 3D-принтері.

Після друку всіх компонентів ракети, компанія зможе проводити вогневі випробування в 2-3 кілометрах від заводу – як і говорилося, тестовий майданчик компанії розташовується зовсім недалеко. Звідти ракети будуть відправлятися на стартовий комплекс LC-16, що знаходиться на мисі Канаверал. Угода з ВВС США на запуск ракет з цього майданчика було отримано на початку 2019 року.

Випробувальний запуск ракети-носія Terran 1 запланований на 2020 рік, а виконання перших комерційних замовлень – на 2021 рік.