Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.11.2022

У Стамбулі домовилися продовжити «зернову ініціативу» ще на 120 днів

У Стамбулі 17 листопада Україна, Організація Об‘єднаних Націй і Туреччина домовились про продовження “зернової ініціативи” ще на 120 днів.

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков у Фейсбуці.

“Ініціатива з безпечного транспортування агропродукції через Чорне море” продовжена ще на 120 днів. Це рішення було ухвалено щойно у Стамбулі. Гарантами виконання Ініціативи залишилися Організація Об‘єднаних Націй та Туреччина”, – написав він.

Кубраков додав, що від початку роботи зернової ініціативи 1 серпня по 17 листопада Україна експортувала понад 11 млн тонн агропродукції до 38 країн світу. Він зазначив, що це значний обсяг, але недостатній.

За словами міністра, світовий ринок не має можливості замінити українську агропродукцію в найближчий перспективі. Водночас Україна має можливість збільшити обсяги постачання власного продовольства для світу.

Кубраков повідомив, що Україна офіційно звернулась до партнерів по ініціативі з пропозицією продовжити ініціативу мінімум на один рік та долучити до неї порт Миколаїв і наразі очікує відповіді. Крім того, були внесені пропозиції щодо вирішення наявних проблем у роботі Спільного координаційного центру.

Президент Володимир Зеленський підтвердив продовження Україною спільно з партнерами дії “зернової угоди” ще на 120 днів та очікує на оголошення від Організації Об’єднаних Націй і Туреччини.

“Зернову угоду буде продовжено на 120 днів. Україна разом з генсеком ООН Антоніу Гутеррешем і президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом ухвалили ключове рішення у глобальній боротьбі з продовольчою кризою. Очікуємо офіційного оголошення від партнерів – Туреччини та ООН”, – зазначив глава держави у Твіттері.

 

www.ukrinform.ua