Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 11.07.2022

У Туреччині вважають, що питання «зернових коридорів» близьке до вирішення

У Туреччині вважають, що розв’язання питання про відкриття шляху для вивезення зерна з України близьке до вирішення й докладають зусиль, аби зустрічі зацікавлених сторін проводилися дистанційно або очно.

Як повідомляє Укрінформ, про це міністр оборони Туреччини Хулусі Акар сказав в інтерв’ю телеканалу Haber Global.

«Ми контактуємо з росією, Україною та ООН для пошуку рішення. Ми близькі до розв’язання питання зернового коридору. Йдеться про 20-25 мільйонів тонн зерна. Ми встановили серйозні контакти із зацікавленими сторонами», – сказав міністр.

За його словами, Туреччина докладає зусиль для обговорення та пошуку рішень у чотиристоронньому форматі (ООН, Україна, Туреччина, росія).

«Ми хочемо, щоб найближчими днями ці зустрічі можна було проводити дистанційно або очно, і ми докладаємо зусиль, щоб знайти розумне та логічне розв’язання цього питання під час переговорів», – сказав Акар.

Він зауважив, що Туреччина продовжує надавати Україні гуманітарну допомогу.

«Ми докладаємо зусиль для якнайшвидшого припинення вогню. Гуманітарну допомогу ми надавали Україні від самого початку і продовжуємо це робити. Ми прагнемо покращити гуманітарну ситуацію», – сказав міністр.

Також він наголосив на тому, що Туреччина не визнає і не ви́знає незаконної окупації Криму росією в 2014 році, поважає територіальну і політичну цілісність України, підтримує її.

Як повідомляв Укрінформ, 6 червня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав, що переговори стосовно відкриття зернових коридорів тривають, залишається кілька найважливіших кроків, досягти згоди щодо яких непросто, зокрема, йдеться про гарантії безпеки для України.

 

www.ukrinform.ua