Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 14.05.2019

У Великобританії створили робота для догляду за птицею

У розвинених країнах стає все важче залучати робочу силу для виконання фізичної роботи на птахофабриках. У той же час деякі фахівці галузі стверджують, що ключовим способом поліпшення благополуччя тварин є удосконалення моніторингу умов на фермах. Ці два важливі завдання у процесі вирощування курей може виконувати один робот – RoboChick, модульний пристрій, розроблений вченими та представниками промисловості Великобританії.

Бот вже пройшов випробування на птахофабриці. Він рухається між птахами, роздає їм їжу та проводить моніторинг як харчування курей, так і стану поголів’я, і умов на фабриці. Робот має невеликі розміри і кури швидко до нього звикають. Перші випробування показали, що RoboChick дозволяє витрачати на 18,7% кормів менше. Також бот рівномірніше розподіляє їжу між птахами.

На ринку вже пропонують ряд інших роботів, створених для допомоги в галузі птахівництва. Наприклад, винахід французьких інженерів Octopus Robotics – це автономна машина, призначена для прибирання пташиного посліду, а також для моніторингу умов на фермі, таких як температура, вологість, рівень аміаку та яскравість. Компанія стверджує, що оперативне прибирання відходів, яке здійснює робот, може допомогти зменшити показники захворюваності птиці на аспергільоз, пододерматит, хвороби суглобів і травми грудей. Пристрій автоматичний і може працювати цілодобово, при цьому може самостійно повертатися до зарядного пристрою, коли батареї розряджаються.

Джерело: Meat-Inform