Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.04.2020

У вільному доступі з’явилась уся митна статистика щодо товарообігу та платежів

Нова митниця відкрила статистичні дані про товарообіг: відтепер обсяги імпорту та експорту України з будь-якою країною та по будь-якому товару у відкритому доступі на порталі https://bi.customs.gov.ua, пише #ШОТАМ.

Які дані відкрили:

Як повідомили у відомстві, Держмитслужба запустила в тестову експлуатацію 9 нових розділів інтерактивного порталу аналітики. Крім розділу скарг, на якому відтестували технічні аспекти у роботі з веб-сайтом, тут можна знайти дані про:

  • товарообіг за 2018 – І квартал 2020 рр. із подальшим оновленням: імпорт, експорт, сальдо;
  • обсяги оподатковуваного імпорту по кожній групі товарів та з будь-якою країною;
  • надходження до держбюджету від Митниці у розрізі: мито, акциз, ПДВ;
  • податкове навантаження на $1 по кожній позиції товарів (до 4-го знаку коду УКТ ЗЕД);
  • які товари Україна імпортує та експортує у розрізі: регіон, країна, країна-походження, митниця;
  • рейтинги у вигляді ТОП-5 позицій товарів, які Україна найбільше/найменше експортує/імпортує або ТОП-5 позицій товарів, за якими маємо найбільше від’ємне/позитивне торговельне сальдо; ТОП-5 країн, які сплатили найбільше/найменше мито при імпорті товарів в Україну тощо;
  • митну вартість одиниці товару (мінімальна, середня та максимальна) як-от авта, ввезеного з будь-якої країни, надходження від імпорту за одиницю товару тощо.

Таким чином, уся митна статистика щодо товарообігу та платежів — тепер у вільному доступі.

Як користуватись порталом?

Подивіться 13-хвилинну відеоінструкцію, яка навчить вас користуватись інтерактивним порталом аналітики Митниці. Обіцяють, що детальніші відеоогляди до кожного із 9-ти розділів будуть невдовзі записані.

В найближчій перспективі відкриються дані по товарах до 10-го знаку коду УКТ ЗЕД (зараз до 4-го знаку), та буде можливість переглядати показники у гривні (наразі лише у доларах США).

Через високий інтерес до даних та ймовірно велику кількість одночасних заходів на сайт, можливі тимчасові проблеми із доступом до сервісу. Нова митниця працює над посиленням серверних потужностей Держмитслужби. Якщо у вас є пропозиції або запитання до роботи сервісу, надсилайте їх на service-desk@customs.gov.ua.Проєкт став можливим завдяки підтримці Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України»