Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 13.03.2019

У ВР виступили проти постанови про скасування закону про збереження мита на вивіз металобрухту

У постанові про скасування рішення Верховної Ради про збереження експортного мита на вивіз металобрухту з України немає конкретних прикладів порушень при голосуванні, які нібито були допущені.

Повідомляє УНІАН.

Про це йдеться у висновку регламентного комітету, опублікованому на сайті Верховної Ради. “Комітет зазначив, що в пояснювальній записці до поданого проекту Постанови (реєстр. № 9474-П1) не наведено жодного конкретного прикладу порушень Регламенту Верховної Ради України при розгляді і голосуванні цього законопроекту”, – йдеться в документі.

А саме, мова йде про голосування за законопроект, який продовжить експортне мито на вивіз стратегічної сировини з України за кордон. Незважаючи на позитивний вплив законопроекту на економіку України, і голосування Верховної Ради за продовження дії мита, в залі було зареєстровано постанову про скасування даного рішення.

Згідно з оцінками експертів, скасування мита призведе до втрати близько 30 тисяч робочих місць в Україні, безконтрольного вивезення металобрухту в невизнане Придністров’я і Туреччину, як фактично і відбувалося до введення мита.

Також, до введення мита, ряд вітчизняних заводів зупинялися через гострий дефіцит металобрухту.

У документі також зазначено, що в комітет надійшов лист від президента об’єднання підприємств “Укрметалургпром” А. Каленкова і голови Федерації металургів України С. Біленького, в якому автори листа просять комітет рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду відхилити проект постанови про скасування голосування.

Джерело: УНІАН