Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.09.2017

Україна й Ізраїль звершили черговий раунд переговорів щодо зони вільної торгівлі

У Тель-Авіві відбувся VII раунд переговорів між Україною й Ізраїлем щодо укладення Угоди про вільну торгівлю.

«Переговори дуже насичені та непрості, але нам вдалося вийти на фінішну пряму», – повідомила на своїй сторінці у Facebook заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська.

За словами Микольської, Ізраїль є важливою складовою експортної стратегії України.

«Важливо, щоб ЗВТ створювала нові можливості для українських експортерів. Саме тому ми ставимо за мету забезпечити безмитний доступ якомога більшої кількості сільськогосподарських і промислових товарів на ринок Ізраїлю», – йдеться в повідомленні.

Заступник міністра також наголосила на важливості підписання Угоди з Ізраїлем для створення нових можливостей для українських експортерів. Саме тому Україна ставить за мету забезпечити безмитний доступ для товарів, що становлять експортний потенціал та будуть користуватися конкурентними перевагами на ізраїльському ринку. Зокрема, з огляду на майбутнє приєднання України до регіональної конвенції ПанЄвроМед, членом якої є Держава Ізраїль, українські вироби стануть частиною глобальних ланцюжків доданої вартості.

«Уже зараз експорт українських товарів до Ізраїлю демонструє впевнене зростання. За сім місяців 2017 року експорт товарів з України склав 345,7 млн USD і зріс на 25,6% порівняно з аналогічним періодом 2016-го.

Але на цьому не зупиняємось. Працюємо далі над створенням нових ЗВТ і відкриттям додаткових можливостей вільної торгівлі для українських експортерів!», – написала Наталія Микольська.

Прес-служба ДП “Держзовнішінформ”