Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 31.05.2021

Укравтодор підписав меморандум щодо проєкту Київської обхідної дороги з однією з найбільших будівельних компаній США

 28 травня 2021 року, між Державним агентством автомобільних доріг України та компанією Bechtel Corporation підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці у напрямку реалізації проєкту будівництва обхідної дороги навколо Києва (КОД).

Київська обхідна дорога – це мегапроєкт Укравтодору, що передбачає спорудження напівкільця загальною протяжністю близько 150 км. Він допоможе вивести транзитні потоки руху транспортних засобів за межі Києва та з’єднає ключові автомобільні дороги М-07 Київ – Ковель, М-06 Київ – Чоп, М-05 Київ – Одеса та Н-01 Київ – Знам’янка. Далі об’єднає автомобільні дороги Н-08 Бориспіль – Маріуполь та М-03 Київ – Харків та обхід м. Бровари.

З кінця минулого року Укравтодор розпочав розроблення проєктної документації, включаючи землевідведення, для ділянок проходження КОД:

– перша ділянка – від М-07 Київ – Ковель – Ягодин до М-06 Київ – Чоп протяжністю 18,1 км;

– друга ділянка – від М-06 Київ – Чоп до М-05 Київ – Одеса протяжністю 35,2 км;

–  третя ділянка – від М-05 Київ – Одеса до Н-01 Київ – Знам’янка протяжністю 22,9 км;

– четверта ділянка – будівництво мостового переходу через р. Дніпро з підходами до Н-01 Київ – Знам’янка та Гора – Рогозів протяжністю 25,7 км;

– п’ята ділянка – від Гора – Рогозів до М-03 Київ – Харків протяжністю 9,7 км.

Наразі три ділянки вже проєктуються, ще по одній ділянці тривають тендерні процедури.

“Київська обхідна дорога є одним із ключових об’єктів президентської Програми «Велике будівництво», адже її будівництво дозволить розв’язати наболілі транспортні проблеми столиці та покращити міжнародне автомобільне сполучення. Спільна робота Укравтодору та одного з лідерів інфраструктурних проєктів у світі дозволить знайти оптимальні технічні та фінансові рішення для втілення проєкту.

Зараз ми бачимо, що український дорожній ринок виходить на світовий рівень. У нас складні масштабні проєкти, нам довіряють міжнародні партнери. Реформи, прозорі ефективні рішення, нові топ-гравці – все це свідчить про те, що ми рухаємось у правильному напрямі” – коментує Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

Довідково: Bechtel Overseas Corporation – світовий лідер у з питань інжинірингу, закупівель та будівництва. 22 роки поспіль посідає перше місце у рейтингу Engineering News, та входить до списку 400 найбільших підрядників США.

Компанія була заснована у 1898 році та наразі є найбільшою будівельною компанією в США із проєктами у 160 країнах на семи континентах. Bechtel спеціалізується на інфраструктурі, ядерній, безпековій та екологічній галузях, оперує на ринку нафти, металургії, газу та хімікатів. Компанія надає послуги на всіх етапах від планування та інвестицій, і до запуску та експлуатації.

 

mtu.gov.ua