Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.02.2020

Укравтодор почав публікацію тендерів на ремонтно-будівельні роботи в 2020 році

З 5 лютого у системі державних закупівель ProZorro почали публікуватися основні тендери на об’єкти ремонтно-будівельних робіт відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.01.2020 № 36 «Деякі питання дорожнього господарства».

Для забезпечення рівних умов участі у закупівлях Укравтодором були розроблені Методичні рекомендації, які забезпечують підготовку типової тендерної документації з урахуванням видів робіт, їх обсягів та складності.

«Типова тендерна документація мінімізує корупційні ризики та попереджає зрив будівельного сезону. За нашими підрахунками в 2019 році 4 компанії надали 720 скарг до Антимонопольного комітету, з них близько 300 були розглянуті. Саме через відсутність типової тендерної документації такий «тендерний спам» був можливий. У цьому році очікуємо зменшення кількості скарг та збільшення добросовісних учасників у тендерах. Бізнес має конкурувати ціною та якістю, а не прихильністю державних структур», – наголосив Голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Оголошені закупівлі орієнтовані на виконання базового сценарію Укравтодору, який передбачає ремонтно-будівельні роботи на 1,3 тис. км доріг державного значення. Їх фінансування надходить з Державного дорожнього фонду, який в 2020 році має 31,5 млрд грн на ремонтно-будівельні роботи та близько 5,6 млрд грн на утримання доріг.

Підтвердження кожного наступного джерела фінансування (20 млрд грн під державні гарантії) та додаткове фінансування (35 млрд грн) відкриватиме можливість прийняття нових постанов Уряду та починати закупівлі, які будуть спрямовані на оновлення більше 6 тис. км доріг державного та місцевого значення.

Джерело: Урядовий портал.