Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.04.2022

Україна домагається перенесення газопостачання з Північного потоку-1 до свого газопроводу

Україна намагається переконати західних союзників перенести частину обсягів газопостачання з Північного потоку-1 до українського газогону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

За словами посадовців енергетичної галузі України, це змусить росію платити більше за транзит, що допомогло б посилити оборону та стримати росію від заподіяння шкоди українським газопроводам.

Представники НАК «Нафтогаз України» провели тиждень у Вашингтоні, зустрічаючись із посадовцями адміністрації та законодавцями Конгресу, щоб спонукати їх переконати Німеччину та інших європейських союзників ухвалити цей план.

Росія постачає до Німеччини 55 млрд кубометрів природного газу на рік по Північному потоку-1. Ще 40 млрд куб. м транспортується в Європу через газотранспортну систему України.

Її потужності перевищують 100 млрд куб. м і вона може легко взяти на себе обсяги, що перекачуються Північним потоком-1.

Українці посадовці запропонували негайно спрямувати 40% газу з Північного потоку-1 через український трубопровід, поступово збільшуючи обсяги до 100% до квітня 2023 року. Це дасть країнам ЄС час для створення зимових запасів та диверсифікації.

Як повідомлялося, Німеччина зупинила введення в експлуатацію російського проєкту Північний потік-2 вартістю 11 млрд доларів, який мав подвоїти обсяги газопостачання до ФРН. Будівництво завершилося наприкінці минулого року, але газогін так і не було запущено в роботу.

 

www.ukrinform.ua