Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.03.2021

Україна допоможе Казахстану із сертифікацією товарів для експорту в ЄС

Україна готова допомагати із сертифікацією товарів, що постачатимуться із Казахстану до Європейського Союзу.

Як передає кореспондент Укрінформу, у цьому запевнив учасників Першого спільного засідання Українсько-Казахстанської Ділової ради голова української частини Ради віцепрезидент Торгово-промислової палати України (ТППУ) Сергій Свистіль.

За його словами, наша країна успішно імплементує європейську модель сертифікації товарів і послуг та найближчим часом буде підписано рамкову угоду про визнання Європейським Союзом української продукції. Багато вітчизняних регламентів вже повністю відповідають європейським.

Свистіль зазначив, що Київ готовий ділитися досвідом із партнерами з Казахстану й це стосується як спрощення процедур сертифікації казахстанських товарів в Україні, так і сприяння виходу центральноазійських експортерів на ринки ЄС.

“Ми готові допомагати або консультаціями, або ж забезпечуючи сертифікацію казахстанських товарів в Україні “під ключ”. Те ж стосується і сприяння сертифікації в ЄС. У перспективі можемо задіяти і такі схеми взаємних операцій, коли казахстанські товари надходитимуть на європейські ринки із нульовим митом – за умови, що їх доопрацювання відбуватиметься в Україні. Розраховуємо і на зворотну кооперацію. Тобто, коли при відповідному доопрацюванні у Казахстані українські товари отримають додаткові преференції на ринках країн Євразійського економічного союзу. Вже можемо запропонувати низку готових рішень для налагодження такої кооперації між підприємствами України і Казахстану”, – сказав віцепрезидент ТППУ.

Під час засідання Ділової ради зазначалося, що казахстанські компанії особливо зацікавлені в налагодженні ділових зав’язків з українським бізнесом за такими напрямками як сільське господарство і продовольство (експорт борошна, кондитерських виробів, консервів), телекомунікації, машинобудування (с/г техніка), металургія (мідь), охорона здоров’я (виробництво одноразових медичних виробів).

Основна мета діяльності українсько-казахстанської Ділової ради – сприяння розвитку двосторонніх ділових і торговельно-економічних зав’язків, диверсифікації структури і збільшенню товарообігу між країнами, пошук та втілення оптимальних моделей і форм ділового співробітництва.