Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.05.2020

Україна готова разом з НАТО долучитися до розробки спільних заходів із захисту Чорноморського регіону та боротьби з COVID-19

Про це йшлося під час відеоконференцзв’язку, де учасники обговорили поточний стан та перспективи відносин Україна-НАТО, у тому числі цивільно-військову взаємодію з протидії COVID-19.

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Вадим Пристайко зазначив, що Україні та НАТО слід розробити стратегію стримування Росії у Чорноморському регіоні в інформаційному, економічному, правовому та військовому планах. Крім того, Україна хотіла би бачити більшу присутність морських сил НАТО та США у Чорному морі.

«Безпека у Чорноморському регіоні має велике значення для України, а також НАТО та інших союзників. Впроваджуючи «Чорноморський пакет», запропонований Альянсом, ми би хотіли зробити фокус на посиленні наших Військово-Морських Сил, кібербезпеці, а також посиленні обізнаності наших партнерів про ситуацію в регіоні», – зазначив Вадим Пристайко.

Віце-прем’єр-міністр також наголосив на активній участі України у діяльності Альянсу, спрямованої на подолання пандемії коронавірусу.

«Україна готова приєднатися до міжнародних зусиль у розробці універсальних заходів для цивільної, військової та економічної сфер з метою подолання наслідків пандемії та пом’якшення економічних результатів карантину. Рухаючись до членства в НАТО, Україна радо допомагає нашим партнерам у сфері стратегічних авіаперевезень. Українські літаки активно допомагають з доставкою медичних вантажів у рамках програми SALIS», – зазначив Вадим Пристайко.

Віце-прем’єр-міністр підкреслив, що окрему небезпеку під час пандемії становить масштабна кампанія з дезінформації, яку проводить Російська Федерація.

«Усіх непокоїть поширення у медіа різноманітних теорій змови, що мають на меті послабити здатність держав НАТО і ЄС разом реагувати на кризу, спричинену пандемією коронавірусу. Такі цілеспрямовані дії спричиняють додаткову шкоду суспільству, яке і так зазнало значних потрясінь через кризу», – резюмував Вадим Пристайко.

У відеоконференцзв’язку 5 травня взяли участь глави диппредставництв країн-членів НАТО в Україні, Представництво НАТО в Україні за участі Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Вадима Пристайка та Міністра оборони України Андрія Тарана.

Джерело: Урядовий портал.