Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 29.08.2022

Україна і Молдова з вересня скасували дозволи на міжнародні вантажні перевезення

Із 1 вересня 2022 року українські перевізники зможуть їздити в Республіку за новими спрощеними правилами, повідомляється на офіційній сторінці Міністерства інфраструктури України в Facebook.

“Після підписання “транспортного безвізу” з країнами Європейського Союзу Молдова залишалася єдиною державою на наших кордонах, з якою не було повністю скасовано дозвільний режим для українських перевізників. Враховуючи великий обсяг вантажів, який зараз йде в бік Молдови, підписання двостороннього протоколу знімає ризик зупинки руху нашого експорту”, – наголосили в міністерстві.

Дозвільний режим буде збережено для нерегулярних пасажирських перевезень (наступного року сторони обміняються 2200 дозволами) і для перевезень в або з третіх країн (Україна отримає 10 тис. дозволів на 2023 рік).

“Двостороннє скасування дозволів на міжнародні вантажні перевезення, відкриття кілька днів тому залізничної ділянки “Березине – Басарабяска”, що не працював понад 20 років — це прекрасні приклади співпраці в транспортній сфері, посилення взаємодії між Україною та Молдовою. Тепер наше завдання – максимально використовувати нові можливості для посилення економік наших країн перед загрозами, які несе російська військова агресія і російська політика загалом”, — цитують у повідомленні міністра інфраструктури України Олександра Кубракова.

 

ua.interfax.com.ua