Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.03.2021

Україна і Південна Корея домовились про грантове фінансування пре-ТЕО для будівництва євроколії в Україні

Урамках робочого візиту української делегації на чолі з першим заступником Міністра інфраструктури України Дмитром Абрамовичем до Сеулу (Республіка Корея) відбулися зустрічі із керівництвом Міністерства землі, інфраструктури та транспорту Республіки Корея, Міністерства економіки і фінансів Корейської Республіки, Корейського експортно-імпортного банку, Корейської національної залізниці, Hyundai Corporation та Hyundai Engineering & Construction. До складу української делегації також увійшли заступник Міністра фінансів України Олександр Кава та представники Укрзалізниці.

Українська та корейська сторони домовились про співпрацю у розвитку високошвидкісного залізничного руху в Україні та покращенні пасажирських перевезень залізницею. За результатами цих зустрічей під патронатом Міністерства інфраструктури були підписані відповідні домовленості.

«У цьому році ми анонсували старт одного із ключових для галузі проекту із розвитку високошвидкісного залізничного сполучення в Україні. На початковому етапі він передбачатиме будівництво залізничної лінії зі швидкістю руху до 250 км/год та сучасної інфраструктури для обслуговування InterCity та контейнерних перевезень у напрямку ЄС. Зараз маємо офіційні підписані домовленості з корейською національною залізницею, які передбачають можливість грантового фінансування пре-ТЕО для будівництва євроколії в Україні. Вдячний за постійну підтримку та зацікавленість корейської сторони і компанії Hyundai Corporation у розвитку транспортного сектору України. Ми готові надалі поглиблювати наші відносини. Сподіваюсь, що майбутнє співробітництво наших сторін принесе очікувані та ефективні результати», – прокоментував розширення співпраці між українською та корейською стороною Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Перший заступник Міністра інфраструктури Дмитро Абрамович під час переговорів у Сеулі зазначив: «Підписання Меморандуму створює умови для можливості залучення фінансування корейської сторони для підготовки техніко-економічних обґрунтувань за проектами, які містять спільний інтерес, зокрема проекту із впровадження високошвидкісного залізничного руху в Україні».

Дмитро Абрамович також презентував пріоритетні інфраструктурні проекти у галузі транспорту. У свою чергу, корейська сторона висловила зацікавленість у розширенні співробітництва задля спільної реалізації нових інфраструктурних проектів.

Крім цього, у рамках двосторонньої зустрічі із Міністерством землі, інфраструктури та транспорту Республіки Корея українська сторона висловила готовність укласти у цьому році Угоду між урядами обох країн стосовно кредитів від Фонду співробітництва економічного розвитку Республіки Корея. Сторони також позитивно відмітили попередні домовленості щодо підписання Меморандуму про визнання дипломів/свідоцтв фахівців моряків та розглянули можливість його укладення у поточному році.

Під час зустрічі були також обговорені пріоритетні питання співпраці в рамках Організації співробітництва залізниць. Корейська сторона запросила Україну взяти участь у 49-й сесії Наради Міністрів Організації співробітництва залізниць, проведення якої заплановано у червні цього року у Сеулі.

Джерело: Урядовий портал.