Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.02.2022

Україна і Польща домовилися про скасування обмежень на транзит вантажних вагонів

В Офісі Президента домовились про скасування обмежень на транзит вантажних вагонів територією України до Польщі залізничним сполученням.

Про це йдеться на сайті глави держави.

«31 січня за ініціативою Президента Володимира Зеленського та Президента Республіки Польща Анджея Дуди відбулася зустріч міністрів інфраструктури України Олександра Кубракова та Польщі Анджея Адамчика у присутності керівника Офісу Президента Андрія Єрмака та державного секретаря Канцелярії Президента Польщі – керівника Бюро з міжнародної політики Якуба Кумоха», — зазначається в повідомленні.

За результатами зустрічі був погоджений текст спільної заяви у якій, зокрема, підкреслюється, що сторони домовилися щодо якнайшвидшого скасування обмежень на транзит вантажних вагонів територією України до Польщі залізничним сполученням.

До 4 лютого українська сторона поінформує польську сторону щодо конкретних термінів відновлення транзиту вантажних вагонів територією України», — ідеться у документі.

Крім того, сторони домовилися щодо суттєвого збільшення кількості дозволів на здійснення міжнародних вантажних перевезень з урахування потреб українських та польських автомобільних перевізників.

До 5 лютого сторони мають узгодити дату проведення засідання змішаної Комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень, яка повинна узгодити терміни передачі та кількість додаткових дозволів на здійснення міжнародних вантажних перевезень», — підкреслюється у заяві.

 

agropolit.com