Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 26.03.2020

Україна і Румунія домовилися про сприяння у захисті громадян і вільний транзит вантажів

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба домовився з міністром закордонних справ Румунії Богданом Ауреску про захист громадян України в Румунії у час обмежень транспортного сполучення та безперебійний транзит українських вантажів територією Румунії. Міністр також звернув увагу румунського колеги на неприпустимість спроб Росії послабити санкції на тлі пандемії COVID-19.

Про це йшлося ввечері у середу, 25 березня, в їхній телефонній розмові, повідомляє прес-служба МЗС України.

“Звертаюся до Вас із проханням всіляко підтримувати громадян України, які перебувають у Румунії у час, коли транспортне сполучення фактично припинене, і підтверджую, що Ви можете розраховувати на відповідне наше ставлення до громадян Румунії в Україні у цей складний період”, – зауважив Дмитро Кулеба.

Глава МЗС України також висловив вдячність румунському колезі за готовність румунської сторони забезпечити безперебійний транзит українських вантажів між Україною та ЄС через територію Румунії.

Богдан Ауреску підтвердив, що Румунія незмінно підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, а також інтеграцію нашої держави до ЄС і НАТО. Він також запевнив у підтримці України у міжнародних організаціях та форматах, учасницею яких є Румунія. Дмитро Кулеба висловив вдячність Богдану Ауреску за непохитну підтримку нашої держави. Глави МЗС обговорили також важливість теми захисту прав румунської меншини в Україні.

“Я хотів би також звернути Вашу увагу на заклики Росії послабити санкції під приводом пандемії коронавірусу та супутньої економічної скрути у світі. Ці заклики недоречні та неприпустимі. Дуже важливо, аби ніхто не міг користуватися нинішньою складною ситуацією заради досягнення політичних цілей. Санкції були запроваджені внаслідок агресії Росії проти України, і пандемія коронавірусу не має до них жодного стосунку”, – зауважив Дмитро Кулеба.

Глава МЗС Румунії запевнив українського колегу, що згоден з таким підходом до питання збереження санкцій проти РФ. Він також запросив Дмитра Кулебу здійснити візит до Румунії.