Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 03.08.2020

Україна має потенціал отримати План дій щодо членства в НАТО

Україна використовує всі доступні інструменти НАТО, які надаються країнам, що не є членами Альянсу. Окрім того, для цілеспрямованого руху до членства в НАТО Україна має підтримувати діалог на високому політичному рівні. Про це повідомила Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина в ефірі «ОбозревательТВ».

«Ми знаходимося в тій ситуації, коли всі види співробітництва з НАТО розвинені на максимум. Ми вже використовуємо всі можливо доступні інструменти НАТО для країни-партнера Альянсу. Зокрема, українські підрозділи Військово-повітряних сил і Сил спеціальних операцій перебувають на чергуванні у складі Сил реагування НАТО. Сьогодні Україна – єдина країна-партнер Альянсу, яка має доступ до таких військових спроможностей. Окрім того, нам потрібно продовжувати діалог з НАТО на високому політичному рівні і працювати з країнами Альянсу. Я бачу величезний потенціал для того, щоб отримати План дій щодо членства в НАТО», – розповіла Віце-прем’єр-міністр.

Ольга Стефанішина також зазначила, що українські Збройні сили визнані одними з найбільш боєздатних армій на континенті. Крім того, Україна визнана країною, яка зробила значний внесок у розвиток регіональної безпеки.

«Ми отримали статус Партнера розширених можливостей, ми володіємо унікальним знаннями по боротьбі з гібридними загрозами. Жодна країна світу не має такої цілеспрямованої атаки в інформаційному й кіберпросторі і, відповідно, цього унікального досвіду», – зазначила Ольга Стефанішина.

Джерело: Урядовий портал.