Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 13.09.2021

Україна на 90 % готова до участі у виставці «Експо-2020», – Михайло Лев

Україна на 90 % готова до участі у виставці «Експо-2020», яка розпочне свою роботу на початку жовтня в Дубаї (ОАЕ). Технічна частина практична готова, залишилися організаційні питання таі заходи. Про це стало відомо від заступника Міністра економіки України Михайла Лева під час 7-го засідання координаційного комітету з підготовки та забезпечення участі України у всесвітній виставці «Експо – 2020» 10 вересня.

Україна візьме участь у Всесвітній виставці «Експо-2020». Залишилося менше місяця до відкриття українського павільйону, який працюватиме задля просування бренду України впродовж шести місяців. Зокрема, 4 жовтня на виставці відбудеться святкування Національного дня України.

«Український павільйон буде мати вигляд пшеничного колоска, а концепція українського павільйону сформована через призму таких понять, як смарт-життя, смарт-мислення, смарт-почуття. На сьогодні виконано 90 % робіт з підготовки участі України на «Експо-2020». Практично всі технічні питання вирішені, на черзі – організаційні. Наразі завершується внутрішнє оздоблення павільйону, до відкриття виставки планується пройти всі інспекції органами м. Дубай. До 15 вересня маємо завершити монтаж основних експозиційних зон відповідно, а до 20 вересня – монтаж інноваційних продуктів, які будуть розміщені у павільйоні», – поінформував про стан справ заступник Міністра економіки України Михайло Лев.

Засідання стало підсумковим для обговорення та схвалення низки рішень, пов’язаних із підготовкою до відкриття павільйону України на Виставці. Був затверджений список учасників експозиційного простору, організаційні питання щодо проведення 4 жовтня бізнес-форуму у рамках національного дня України та схвалено програму заходів, які будуть проводитися українською стороною у різних сферах упродовж шестимісячного періоду роботи Експо – 2020 тощо.

Велика кількість українських компаній виказати бажання взяти участь у виставці та представити інноваційні продукти зі сфери ІТ-сектору, енергозбереження, кібербезпеки, транспорту, а також крафтові, унікальні технології та продукти, які були створені в Україні.

Загалом передбачена організація 6 тематичних ділових днів: «Innovative Ukraine» (Інноваційні дні України), «AGRI-UKRAINE: smart decisions» (Агро Україна), «Ukraine Economic Days» (Дні економіки України), «Export Promotion Days» (Українські Експортні дні), «Regional cooperation» (Регіональний потенціал України), «Touristic Ukraine» (Україна туристична).

www.me.gov.ua