Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.11.2021

Україна наполовину вичерпала квоту на поставки до ЄС нержавіючих труб

Квартальна квота на поставку х/к прокату обрана майже на 40%

Металургійні підприємства України наполовину вичерпали індивідуальну квоту на поставки безшовних труб з нержавіючої сталі до Європейського Союзу (група 22), видану на квартал – з 1 жовтня до 31 грудня 2021 року.

Про це свідчать останні дані моніторингу від «Укрметаллургпрома».

Українські металурги експортували до ЄС 1,8 тис. тонн труб з нержавіючої сталі з 3,5 тис. тонн доступних. Таким чином, українські компанії вичерпали квоту на 52,2%.

Вичерпавши індивідуальну квоту, українські підприємства можуть експортувати нержавіючі труби в ЄС за глобальною квотою (first come – first served).

Різниця між індивідуальними та глобальними квотами в тому, що перші можна вибирати до кінця періоду, не поспішаючи і без побоювань, що інші країни виявляться спритнішими.

Станом на 16 листопада, Україна вичерпала більш ніж на третину індивідуальну квоту на поставки в ЄС холоднокатаного прокату з нелегованої та легованої сталі (група 2) – на 38,6%. Українські компанії відправили на експорт 26,2 тис. тонн прокату з 67,9 тис. тонн доступних.

В Україні основним виробником безшовних труб з нержавіючої сталі є компанія «Сентравіс». Підприємство виробляє понад 1000 типорозмірів труб із понад 100 видів корозійностійких і жароміцних марок сталі.

За підсумками 2020 року, «Сентравіс» скоротив виробництво безшовних труб з нержавіючої сталі на 9,3% в порівнянні з 2019 роком – до 19,5 тис. тонн.

 

gmk.center