Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.10.2021

Україна очікує фінансування з фонду скорочення викидів вуглецю – Шмигаль

Україна очікує, що зможе отримати фінансування для проєктів відновлюваної енергетики з глобального фонду підтримки скорочення викидів вуглецю після його формування.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час VII Київського міжнародного економічного форуму.

За словами Шмигаля, на глобальний фонд підтримки скорочення викидів вуглецю будуть виділені значні кошти, наприклад, США оцінює потрібну суму у трильйони доларів.

“Там буде і виробництво водню, і альтернативні технології по виробництву електроенергії. Сподіваюсь, у Глазго буде глобальне рішення щодо того, як світ буде рухатися в зниженні вуглецевих викидів, і ми будемо розуміти, яке партнерство і фінансові пропозиції будуть зроблені для учасників Паризької угоди”, – прокоментував Прем’єр-міністр.

Він очікує, що з часом такі технології будуть з кожним роком все доступнішими для споживачів через зниження ціни.

Як повідомлялося, ЄС та США оголосили про запуск у листопаді на кліматичному саміті в шотландському Глазго спільної ініціативи зі скорочення викидів метану на планеті. Зокрема, сторони зобов’язалися скоротити глобальні викиди метану до 2030 року щонайменше на 30% від рівня 2020 року та рухатися до використання найкращих доступних методик щодо кількісної оцінки викидів метану. Передбачається, що виконання цих зобов’язань знизить потепління щонайменше на 0,2 градуси за Цельсієм до 2050 року в середньому на планеті.

 

www.ukrinform.ua