Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 18.11.2022

Україна очікує отримати 2,5 млрд євро макрофіну від ЄС наступного тижня, — Денис Шмигаль

 

Україна очікує вже наступного тижня отримати 2,5 млрд євро чергового траншу макрофінансової допомоги від ЄС. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час прес-конференції за підсумками зустрічі з Виконавчим віце-президентом Європейської комісії Валдісом Домбровскісом.

«Уряд України також вітає рішення Єврокомісії про започаткування нового інструменту макрофінансової допомоги ЄС для України у 2023 році на суму 18 млрд євро. В умовах війни така підтримка є для нас критично необхідною. Надання цих ресурсів Україні дозволить Уряду фінансувати видатки, зокрема, на гуманітарну та соціальну сфери», — підкреслив Денис Шмигаль.

Як відзначив Прем’єр-міністр, за результатами сьогоднішніх переговорів Україна розраховує на отримання першої частини фінансування ЄС у рамках «Макрофінансової допомоги плюс» вже у січні 2023 року.

У центрі перемовин Дениса Шмигаля та Валдіса Домбровскіса також були питання наступних кроків на шляху набуття Україною членства в ЄС та питання відновлення України після перемоги.

«Сьогоднішні наші плідні перемовини стали свідченням стратегічної взаємодії України та ЄС, а також впевненого курсу нашої держави на шляху до членства в Європейському Союзі», — наголосив очільник Уряду України.

Сторони серед іншого обговорили розвиток торговельних відносин, зокрема в контексті поглиблення інтеграції України до єдиного ринку ЄС. Було досягнуто домовленості про перегляд Плану пріоритетних дій щодо впровадження Угоди про поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Крім того, Прем’єр-міністр відзначив, що Україна розраховує на фінансову й технічну допомогу Євросоюзу для відновлення енергетичного сектору нашої держави, який зазнає ракетних обстрілів з боку російської федерації.

Україна очікує отримати 2,5 млрд євро макрофіну від ЄС наступного тижня, — Денис ШмигальУкраїна очікує отримати 2,5 млрд євро макрофіну від ЄС наступного тижня, — Денис ШмигальУкраїна очікує отримати 2,5 млрд євро макрофіну від ЄС наступного тижня, — Денис ШмигальУкраїна очікує отримати 2,5 млрд євро макрофіну від ЄС наступного тижня, — Денис ШмигальУкраїна очікує отримати 2,5 млрд євро макрофіну від ЄС наступного тижня, — Денис ШмигальУкраїна очікує отримати 2,5 млрд євро макрофіну від ЄС наступного тижня, — Денис Шмигаль

Україна очікує отримати 2,5 млрд євро макрофіну від ЄС наступного тижня, — Денис Шмигаль

 

www.kmu.gov.ua