Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 03.08.2022

Україна отримала €1 мільярд макрофінансової допомоги ЄС

Україна повністю отримала 1 мільярд євро макрофінансової допомоги від Європейського Союзу

Про це на брифінгу повідомив заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква, передає кореспондент Укрінформу.

“Дуже позитивна новина сьогодні — Україна отримала 1 мільярд євро з тих 9 мільярдів макрофінансової допомоги, про які було прийнято рішення всіх лідерів держав-членів ЄС. Двічі Європейська рада підтверджувала це рішення. Очікуємо на отримання ще 8 мільярдів євро”, – сказав він.

За словами Жовкви, деякі держави ЄС, зокрема Німеччина, поки що блокують розгляд цього питання.

Президент України веде перемовини з країнами-партнерами щодо цього питання, додав посадовець.

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня 2022 року Європейська комісія оголосила рішення про виділення Україні додаткових ресурсів фінансової підтримки у розмірі 1 мільярд євро.

7 липня Європейський парламент проголосував за підтримку пропозиції Європейської Комісії щодо надання Україні макрофінансової допомоги ЄС для забезпечення невідкладних бюджетних потреб у розмірі 1 мільярд євро.

Високий представник ЄС Жозеп Боррель заявляв, що Європейська рада ухвалила рішення про виділення мільярда євро для України і продовжуватиме працювати у напрямку надання решти із 9 мільярдів євро погодженої на рівні ЄС макрофінансової допомоги.

Днями Мінфін України повідомив, що Київ отримав перший транш у 500 мільйонів євро макрофінансової допомоги ЄС загальним обсягом у 1 мільярд євро.

 

www.ukrinform.ua