Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 26.08.2020

Україна отримає інвестиційний грант від ЄІБ на будівництво серії транспортних розв’язок в західній частині України

25 серпня 2020 року – Верховна Рада України підтримала проект Закону України «Про ратифікацію Фінансової угоди (Проект «Транспортний зв’язок в Україні – Фаза І») між Україною та Європейським інвестиційним банком», якою передбачено надання Україні позики в обсязі 50 мільйонів євро.

Проект співфінансуватиметься за рахунок коштів інвестиційних грантів та грантів технічної допомоги в рамках Інвестиційної платформи сусідства та коштів Державного бюджету України в обсязі, необхідному для фінансування витрат, які не покриваються позикою.

«Проектом передбачена реалізація серії невеликих транспортних проектів, спрямованих на вирішення проблем транспортної системи в Україні. Також проект покликаний покращити автодорожнє сполучення у Східному сусідстві ЄС, забезпечити вагому підтримку транспортним проектам малого масштабу з безпосереднім значним позитивним впливом на місцевому рівні та допомогти реалізувати проекти, які можуть забезпечити відчутні результати для громадян», – зауважив заступник Міністра фінансів України Олександр Кава.

Довідково

В рамках реалізації проекту передбачається:

  1. Будівництво північно-східної ділянки об’їзної дороги навколо міста Тернопіль (1 черга об’їзної дороги).
  2. Багаторівнева розв’язка у Рівненській області (Автодороги М-06/M-19) (
    1 черга об’їзної дороги м. Дубно).
  3. Багаторівнева розв’язка у Львівській області (Автодорога М-06/M-12, 1 черга об’їзної дороги м. Стрий).
  4. Шляхопровід над залізничними коліями у Львівській області (Автодорога М-06) (південна об’їзна дорога м. Львів).
  5. Шляхопровід над автодорогою у Рівненській області (транспортна розв’язка) через шляхопровід Т 18-01 (2 черга об’їзної дороги м. Дубно).
  6. Багаторівнева розв’язка на перетині автодороги М-19 та об’їзного шляху довкола міста Тернопіль (2 черга об’їзної дороги м. Тернопіль).
  7. Розгортання Інтелектуальних транспортних систем для управління та контролю за транспортом.

Джерело: Урядовий портал.