Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 19.08.2022

Україна підписала з Туреччиною меморандум про відновлення інфраструктури

Туреччина спочатку планує відновити міст поблизу міста Буча

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков та міністр торгівлі Туреччини Мехмет Муш підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо відновлення інфраструктури. Документ передбачає участь Туреччини в повоєнному відновленні України. Про це повідомила прес-служба Офісу Президента.

Меморандум був підписаний у Львові в присутності президента України Володимира Зеленського та президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана.

«Туреччина – наш стратегічний союзник. Ми вдячні турецьким партнерам за готовність до співпраці у відновленні зруйнованої Росією інфраструктури. Турецький бізнес має великий досвід у будівництві доріг та мостів, зокрема Запорізького та Кременчуцького мостів, та зарекомендував себе як надійний партнер. Тому розраховуємо, що вже незабаром вийдемо на конкретні практичні результати спільного відновлення», – сказав Олександр Кубраков.

Очікується, що турецькі державні та бізнес-структури можуть розвивати конкретні проєкти відновлення, а також надавати консультаційну та технічну допомогу. Першим проєктом розглядається відновлення мосту в с. Романівка Київської області, що сполучає міста Буча та Ірпінь зі столицею.

Найближчим часом буде створено спільну українсько-турецьку робочу групу з питань відновлення, в рамках якої будуть опрацьовані механізми залучення турецьких інвестицій у конкретні проєкти.

Відзначимо, що після запуску програми «Великого будівництва» турецькі компанії підписували значні контракти з будівництва, ремонту та реконструкції великих інфраструктурних об’єктів.

Onur Construction International підписала контракти на реконструкцію злітно-посадкової смуги міжнародного аеропорту «Житомир» ім. Сергія Корольова за 780 млн грн, на будівництво аеродрому в Міжнародному аеропорту «Дніпропетровськ» загальною вартістю 5,64 млрд грн.

Onur Taahhut мала контракт на 12 млрд грн з будівництва вантового моста в Запоріжжі, Dogus Insaat планувала побудувати міст у Кременчуці за 11,2 млрд грн та ін.

 

gmk.center