Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 08.04.2021

Україна планує тимчасово полегшити імпорт для стабілізації ціни на цукор

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України розглядає питання видачі найближчим часом ліцензій на імпорт додаткових 50 тис. тонн цукру-сирцю, повідомило відомство на сайті у четвер.

“Собівартість цукру з ввезеної цукрової сировини становить приблизно 20 грн за кілограм. Відповідно, після здійснення імпорту найближчими тижнями цінова ситуація вирівняється і цукор стане доступнішим для українців. Тим часом, у парламенті розглядається можливість тимчасового обнулення імпортного мита на ввезення цукру білого до України, що також сприятиме насиченню внутрішнього ринку цукром”, – зазначив заступник міністра економіки Тарас Висоцький, слова якого наводить прес-служба.

Він уточнив, що в лютому-березні також було завезено 40 тис. тонн цукру за встановленою тарифною квотою з нульовою ставкою мита відповідно до Угоди про асоціацію з ЄС.

За даними Мінекономіки, імпорт додаткового цукру-сирцю дасть змогу забезпечити переробні галузі достатньою кількістю сировини, що наситить ринок і приведе до зниження роздрібної ціни у торговельних мережах.

Як повідомлялося, Антимонопольний комітет України (АМКУ) 5 квітня розпочав розслідування за ознаками антиконкурентних узгоджених дій на ринку первинної реалізації цукру проти групи компаній “Астарта” і ТОВ “Радехівський цукор” (Львівська обл.), які протягом вересня-листопада 2020 року схожим чином підвищували ціни на цукор, середнє підвищення становило 48%.

ua.interfax.com.ua