Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 11.01.2021

Україна почала відстежувати викиди парникових газів промисловістю

Як повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований, в Україні стартував моніторинг за викидами парникових газів на промислових установках, пише ecotown.com.ua:

«З 1 січня 2021 року вступає в силу закон України «Про засади моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів». Прийняття цього документу є важливою передумовою для здійснення заходів з боротьби зі зміною клімату, заснованих на досвіді ЄС. Це, зокрема, введення системи торгівлі квотами на викиди парникових газів. Для її впровадження необхідне створення порядку моніторингу за емісією парникових газів та ведення звітності».

Закон створює засади для існування системи моніторингу, звітності та верифікації викидів (МЗВ), передає Главком.

Очікується, що така система дозволить отримувати точну інформацію про обсяги емісії парникових газів від виробничих установок; забезпечити контроль за викидами, мати змогу їх обмежувати; впровадити обов’язкову методику розрахунку емісії парникових газів для всіх установок, з яких ці викиди здійснюються.

Держекоінспекція має перевіряти дані у звітах про викиди і планах моніторингу.

Впродовж трьох місяців після подачі таких документів посадовими особами підприємств інспекція може ініціювати позапланову перевірку. Під час неї перевіряється достовірність інформації, вказаної у звітах чи планах.