Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.06.2022

Україна представить великий план відбудови країни у Швейцарії – Свириденко

У швейцарському місті Лугано на конференції в липні буде представлено великий план відбудови України.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу в Гаазі сказала міністр економіки України Юлія Свириденко, після бізнес-форуму в Роттердамі.

“Ми, як уряд, готуємося до великої конференції, яка відбудеться в Лугано для того, щоб зустрітися там з нашими донорами і представити їм великий план реконструкції. В Роттердамі говорили про дві стадії відбудови, обговорюючи де нідерландський бізнес може себе знайти. Це стадія раннього та післявоєнного відновлення. Перед урядом та країною стоять великі виклики. В першу чергу – повернення людей, а повернути людей ми можемо тоді, коли створимо нормальні умови, забезпечимо відновлення соціальної інфраструктури, щоб діти могли піти до школи вчасно.

У Роттердамі ми говорили, що нам потрібно працювати над відбудовою мостів, відбудовою цілих кварталів. Я з міста Чернігів і знаю, яка там ситуація, скільки зруйновано будівель. Я розумію, щоб повернути людей, треба надати їм гарантії, що їм буде де жити”, – зазначила вона.

А також розповіла, що триває робота, зокрема, з асоціаціями європейських міст щодо залучення до відновлення України.

“Ми про це розмовляли і на бізнес-форумі в Роттердамі, і з асоціацією нідерландських міст, які теж готові долучитися до ініціативи президента про патронаж і розглянути можливість взяти під опіку місто”, – каже Свириденко.

Вона також наголосила, що Україна поверне всі свої території. А також підкреслила, що надання Україні статусу кандидата вигідне самому Євросоюзу.

За її словами, надання статусу кандидата в ЄС Україні відкриє нові ринки.

“Нідерландці вже надіслали конкретні пропозиції, які будемо опрацьовувати. Наша задача – максимально зібрати усіх зацікавлених та залучитися підтримкою для початку якнайшвидшої відбудови нашої держави”, – зазначила вона.

 

www.ukrinform.ua