Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.02.2023

Україна презентувала Національний павільйон на найбільшій світовій виставці органічної продукції BIOFACH 2023

З 14 лютого до 17 лютого у німецькому місті Нюрнберг відбулась найбільша міжнародна виставка органічних продуктів BIOFACH 2023, яка цьогоріч зібрала 36,000 відвідувачів зі 135 країн світу та 2765 експонентів із 95 країн.

У 2023 році Україна була представлена на BIOFACH найбільшим за всю історію участі у заході Національним павільйоном загальною площею 188 м2 (стенд 4А-511 та 4А-405). Вперше за 10 років участі українських органічних виробників на BIOFACH державна установа “Офіс з розвитку підприємництва та експорту” та національний проєкт Дія.Бізнес, як головні організатори Національного павільйону, об’єднали під однією парасолькою усіх стейкхолдерів органічного сектору країни.

Офіційна делегація України складалась з першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства Тараса Висоцького, директора Офісу з розвитку підприємництва та експорту Андрія Ремізова та його заступника Андрія Литвина, які паралельно з роботою Павільйону провели низку офіційних зустрічей з партнерами та виступили в межах декількох сесій Конгресу, який щорічно проходить паралельно з роботою виставки та виступає головним міжнародним політичним майданчиком в обговоренні та пошуку поточного розвитку органічного ринку та його тенденцій.

У 2023 році на BIOFACH презентували Україну 23 компанії-виробники харчових органічних продуктів.

З Каталогом органічних експортерів можна ознайомитись за посиланням: https://export.gov.ua/734-biofach_2023_uchasniki_kh_natsionalnogo_pavilionu_ukraini#catalogue 

Асортимент презентованої продукції компаній складався з органічних зернових, горіхів, заморожених та сублімованих ягід, концентрованих фруктових соків та пюре, соняшникової олії, пастили, дитячого органічного харчування, корисних снеків, сухих сніданків, допоміжних речовинних біопрепаратів.

За результатами чотирьох днів роботи Павільйону українські виробники провели понад 700 B2b-зустрічей та отримали понад 40 домовлених партнерств.

Українські органічні виробники на своєму прикладі продемонстрували, що органічне сільське господарство є більш стійким у кризових ситуаціях, ніж конвенційне виробництво.

Попри всі складнощі, викликані повномасштабним вторгненням, органічні оператори у 2022 році змогли збільшити експорт до країн ЄС та Швейцарії на 13% у 2022 році.

Останні дані, зібрані об’єднанням «Органічна ініціатива» напередодні BIOFACH 2023, демонструють рішучу готовність органічних операторів продовжувати свою діяльність, зокрема:

  • понад 85% органічних операторів продовжують працювати, деякі оператори призупинили роботу в перші місяці, але згодом змогли відновити діяльність
  • понад 95% органічних операторів планують продовжувати свою діяльність саме в органічному секторі.

 

minagro.gov.ua