Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.12.2022

Україна щодня отримує допомогу міжнародних партнерів для відбудови енергосектору, – Герман Галущенко

Міжнародні партнери України активно допомагають у відновленні енергетичного сектору після російських ракетних атак, надаючи необхідні матеріали та обладнання.

Про це розповів Міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

Він наголосив, що при Міненерго діє Міжнародна енергетична консультативна рада високого рівня, до складу якої входять, зокрема, представники країн G7, ЄС та міжнародних організацій.

“Ми перебуваємо в постійній координації з нашими міжнародними партнерами. Відбувається регулярне постачання нам відповідної допомоги. Зокрема, завтра буде велика поставка з Франції. Ми постійно отримуємо від партнерів необхідні засоби для відновлення енергосистеми”, – зазначив Міністр.

Герман Галущенко пояснив, що виготовлення нового енергетичного обладнання і устаткування – досить тривалий процес, тому українська сторона приймає допомогу і у вигляді вже вживаного обладнання, яке перебуває у робочому стані.

“Ми ведемо перемовини з колишніми республіками СРСР. Зокрема, я мав розмову з Міністром енергетики Азербайджану. Суттєво нам допомагають і країни Балтії. Я хотів би відзначити Литву, яка вже передала велику кількість устаткування, ще частина їде зараз до нас”, – розповів він.

Міністр зазначив, що частина устаткування, яке надходить, відразу використовується для відновлювальних робіт, з іншої буде формуватися необхідний резерв.

 

www.kmu.gov.ua