Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.10.2021

Україна створить холдинг замкнутого виробничого циклу титанового металопрокату

Конгрес США позитивно ставиться до диверсифікації поставок титанової продукції і підтримує створення в Україні відповідного виробництва.

Президент України Володимир Зеленський доручив уряду розробити програму розвитку титанової галузі. Про це в інтерв’ю проекту «Security Talks» повідомив віце-прем’єр-міністр України – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

«Наші іноземні партнери, які залежать від поставок титану з Росії і Китаю, стурбовані ситуацією і зацікавлені, щоб в Україні був створений повний цикл виготовлення титанової продукції – прокату, труб і всього, що може служити для авіаційної, ракетної, космічної та іншої оборонної техніки, – зазначив віце-прем’єр-міністр України. – Конгрес США позитивно ставиться до диверсифікації поставок титанової продукції і підтримує створення в Україні відповідного виробництва. Але для того, щоб побудувати завод і запропонувати партнерам свої послуги, потрібні серйозні інвестиції ».

Найближчим часом має бути схвалено Стратегію розвитку титанової галузі, необхідність якої давно відстоював Мінстратегпром. Стратегія передбачає створення холдингу з вертикально інтегрованою системою управління, яка буде орієнтована на створення замкнутого виробничого циклу – від видобутку сировини, її переробки до виробництва готової продукції.

 

metallurgprom.org