Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 26.04.2023

Україна та Болгарія вважають пріоритетним розвиток залізничного сполучення

Країни обговорили будівництво третього мосту через Дунай, що полегшить переміщення товарів та людей

Україна та Болгарія висловили готовність працювати разом для покращення сполучення між країнами й визначили розвиток залізничного транспорту як головний пріоритет. Про це йшлося на зустрічі посла України в Болгарії Олесі Ілащук з віцепрем’єр-міністром – міністром транспорту та зв’язку Республіки Болгарія Христо Алексієвим.

Співрозмовники обговорили будівництво нового третього мосту через річку Дунай, який полегшить переміщення зростаючого потоку товарів і людей та допоможе Україні в процесі її відновлення.

Христо Алексієв наголосив на зусиллях Болгарії щодо забезпечення коридорів солідарності для гарантування продовольчої безпеки.

Як повідомляв GMK Center, ЄБРР планує надати «Укрзалізниці» кредитну підтримку у розмірі €200 млн. Відповідний проєкт рада директорів банку планує розглянути на засіданні 10 травня 2023 року. Позика дасть змогу УЗ збільшити транскордонну пропускну спроможність з Євросоюзом, усунувши вузькі місця в перетині кордону, а також відремонтувати відповідні ділянки залізничних шляхів, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення РФ.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» за підсумками 2022 року реконструювала та капітально відремонтувала 470 км залізничних колій. Крім того, за рік залізничний оператор електрифікував 82 км колій, а також відновив зруйновану ворогом інфраструктуру – відбудовано 25 із 69 зруйнованих мостів.

Уряд України має наміри стимулювати процес створення спільних залізничних пунктів пропуску України на кордоні з країнами-сусідами з Євросоюзу для пришвидшення логістики вітчизняних експортерів. У 2022 році УЗ експлуатувала 13 вантажних переходів на кордонах з Польщею, Румунією, Угорщиною, Словаччиною та Молдовою. Компанія планує збільшити їх кількість до 19.

 

gmk.center