Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 24.06.2019

Україна та Латвія будуть разом розвивати інновації та винахідництво

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів підписав Меморандум про співробітництво з міністерством юстиції Латвійської Республіки, який сприятиме налагодженню співпраці та обміну досвідом щодо реформи у сфері інтелектуальної власності.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

“Підтримка інноваційного і технологічного розвитку – запорука економічного зростання, тож 3 роки Мінекономрозвитку активно працює над реформами у цій сфері. Цими днями ми розпочали якісно новий процес – створення Стратегії розвитку сфери інтелектуальної власності, щоб забезпечити комплексний підхід та координацію. У цьому нам допомагають експерти Всесвітньої організації інтелектуальної власності, тож досвід латвійських колег стане дуже корисним у цьому напрямку,”- підкреслив Степан Кубів.

Перший віце-прем‘єр-міністр України додав, що Україна і Латвія можуть суттєво посилити науково-технічне співробітництво у сфері інтелектуальної власності як на двосторонньому рівні, так і у рамках Всесвітньої організації інтелектуальної власності.

“України – це Європа, тож ми ініціювали перед Всесвітньою організацією інтелектуальної власності процес переведення України до регіональної групи Центральної Європи та Балтії з групи, де перебувають країни Азії”, – наголосив Степан Кубів.

Перший віце-прем’єр-міністр України підкреслив, що більш тісна співпраця між Україною та Латвією має зосередитися на продовженні вже розпочатих реформ.

“Пропоную  розробити план заходів щодо реалізації двостороннього співробітництва в рамках цього Меморандуму на наступні два роки, а також  налагодити двосторонній обмін патентною документацією. Цим створимо  кращі умови для комерціалізації винаходів наших новаторів та винахідників та відповідно продовжимо розвиток цифрової економіки наших країн”, – зазначив Степан Кубів.