Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.12.2021

Україна та Німеччина посилюють співпрацю у сфері енергоефективності та декарбонізації

Україна та Німеччина посилюють співпрацю у сфері енергоефективності та декарбонізації. Таких домовленостей дійшли учасники перемовин у рамках співробітництва Уряду України й Уряду Федеративної Республіки Німеччина.

В українсько-німецьких перемовинах взяв участь Голова Держенергоефективності Валерій Безус, який подякував Уряду Німеччини за систематичну та проактивну підтримку реформ і окреслив плани подальшого партнерства.

«Важливою віхою стало прийняття Закону України «Про енергоефективність», який розроблявся у т.ч. за допомогою Уряду Німеччини, зокрема, GIZ. Тепер для Агентства серед основних пріоритетів в найближчий перспективі є розробка і прийняття більше 40 підзаконних нормативно-правових актів, щоб забезпечити ефективну реалізацію закону відповідно до європейських директив. У зв’язку з цим важливо продовжити і посилити співпрацю», – підкреслив Валерій Безус.

Агентство веде і продовжить спільну із GIZ роботу щодо стимулювання впровадження систем енергоменеджменту в різних секторах економіки, проведення енергетичних аудитів.

«Окремо хочу підкреслити підтримку розвитку освітньо-наукового напряму в енергоефективності. Це питання необхідно розглядати з двох сторін: з точки зору впровадження науково-освітніх програм у цій сфері, а також щодо нагальної модернізації безпосередньо закладів освіти і науки», – повідомив Валерій Безус.

Вагомим напрямом партнерства України та Німеччини розглядається воднева енергетика – інструмент декарбонізації економіки. Наразі Держенергоефективності спільно з Міненерго працюють над першим проектом національної Водневої стратегії.

У свою чергу, Фолькер Ель – регіональний уповноважений Федерального міністерства економічного співробітництва й розвитку Німеччини відмітив значний прогрес реформ України, прийнятий базовий закон та важливість подальшої спільної роботи у сфері енергоефективності, що є важливою складовою енергобезпеки та декарбонізації.

Довідково

Українсько-німецькі перемовини відбулися 30 листопада 2021 р. в Києві під головуванням Ольги Стефанішиної – Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України та Марії Флаксбарт – Парламентського статс-секретаря Федерального міністерства економічного співробітництва й розвитку.

 

www.kmu.gov.ua