Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 30.09.2020

Україна та ПАР розроблять дорожню карту співробітництва у галузі освіти і науки

Вчора, 29 вересня 2020 року, відбулася зустріч т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета з Надзвичайним і Повноважним Послом Південно-Африканської Республіки в Україні Андре Йоганнесом Гроеневальдом щодо налагодження двостороннього співробітництва в галузі освіти між Україною та Південно-Африканською Республікою.

“Наразі МОН розробляє План заходів щодо популяризації можливостей здобуття вищої освіти в Україні для іноземних студентів. Основна мета полягає у підвищенні привабливості національної освіти, впровадження прозорого механізму набору іноземних студентів для здобуття вищої освіти, забезпечення якості надання освітніх послуг закладами вищої освіти”, – наголосив т.в.о. Міністра.

Також Сергій Шкарлет повідомив, що станом на початок 2020 року в Україні навчається понад 80 тис. іноземних студентів зі 158 країн світу, з них – 44 студенти з Південно-Африканської Республіки. Переважна більшість з них навчається на медичних спеціальностях у Харкові, Вінниці, Дніпрі, Києві та Сумах.

“На моє переконання, укладання двосторонньої угоди відкриє нові можливості для активізації освітніх обмінів студентами та викладачами у рамках взаємного надання державних стипендій”, – зазначив Сергій Шкарлет.

Сторони обговорили питання напрацювання дорожньої карти для подальшого співробітництва у галузі освіти і науки та укладання угоди про співпрацю.

Т.в.о. Міністра подякував Надзвичайному і Повноважному Послу за проведену зустріч та висловив впевненість у продовженні ефективного діалогу щодо активізації співробітництва між Україною та ПАР в освітній сфері.

Джерело: Урядовий портал.