Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.04.2021

Україна та СБ обговорюють підготовку п’яти нових спільних проектів – Мінфін

Україна та Світовий банк (СБ) обговорюють підготовку до запуску п’яти спільних проектів, повідомило Міністерство фінансів за підсумками відеоконференції між його главою Сергієм Марченком та віце-президентом СБ у справах Європи та Центральної Азії Анною Б’єрде.

“Міністр фінансів разом із віце-президентом СБ обговорили плани співпраці на найближче майбутнє – підготовку до запуску п’яти нових спільних проектів”, – зазначив Мінфін у релізі у вівторок.

Згідно з ним, на розгляд Ради директорів СБ найближчим часом планується винести фінансування проектів “Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні”, “Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів”, “Київська міська мобільність”, “Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в “Укргідроенерго” та додаткове фінансування проекту “Доступ до довготермінового фінансування” для Укрексімбанку.

“На сьогодні вибірка коштів у рамках портфеля Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) порівняно з іншими міжнародними фінансовими організаціями є найвищою – станом на 1 січня 2021 року вона становить $693,55 млн, і це у 2,3 раза більше, ніж роком раніше”, – зазначив Мінфін.

Крім цього, сторони обговорили нові інвестиційні проекти розвитку транспортної інфраструктури.

“Цього року закінчується реалізація двох спільних проектів будівництва доріг. Саме тому ми хотіли б продовжити успішну роботу в цьому напрямі та поговорити про підготовку нового проекту для “Укравтодору”, – наводить слова міністра фінансів прес-служба відомства.

 

ua.interfax.com.ua