Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.11.2022

Україна та USAID посилять співпрацю у сфері відновлюваних газів та енергозбереження – Юлія Підкоморна

Заступниця міністра енергетики України Юлія Підкоморна провела зустріч з представниками Проєкту енергетичної безпеки USAID щодо розвитку напрямку відновлюваних газів, енергоефективності та енергозбереження в цілому. У зустрічі взяли участь керівник Проєкту Енергетичної Безпеки USAID Майк Трейнор, його заступник Вадим Вірченко, керівник газового напрямку Проєкту Енергетичної Безпеки USAID Джастін Гунесінге, представники профільних департаментів Міненерго, міжнародні галузеві експерти.
Юлія Підкоморна наголосила, що енергетична ефективність стане одним з основних принципів повоєнного відновлення і відбудови України.
«Ми маємо думати про це вже зараз. Наша мета – відбудувати країну після війни, максимально використовуючи потенціал енергоефективності у різних сферах енергетики», – зазначила заступниця міністра.
Навіть попри військову агресію росії Міненерго послідовно та результативно працює над розробкою документів та нормативної бази для розвитку в Україні напрямку відновлюваних газів.
«Зараз ми завершуємо переговори з ЄС стосовно проєкту Меморандуму про стратегічне партнерство у сфері відновлюваних газів. Також підготовлено проєкт Стратегії розвитку водневої енергетики до 2030 року, який зараз знаходиться на стадії врахування пропозицій заінтересованих органів. Ми розпочали обговорення Плану дій щодо реалізації Стратегії з нашими міжнародними партнерами», – зауважила Юлія Підкоморна.
Вона підкреслила важливість участі USAID у реалізації місцевих пілотних проєктів з виробництва, транспортування та експорту чистого водню.
«Також Україна має значний потенціал виробництва біометану. Зараз цей напрям лише на перших етапах свого становлення, і для нас важливо зробити все чітко і правильно з самого початку. Тому нам необхідно спільно з міжнародними експертами проводити дослідження можливостей виробництва та використання біометану в Україні, обмінюватися досвідом зі стейкхолдерами. Результати зустрічі стануть ключовими орієнтирами для продовження співпраці сторін», – зазначила Юлія Підкоморна.

www.mev.gov.ua