Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 15.02.2021

Україна та ЄС — надійні стратегічні партнери на шляху цифрових трансформацій

11 лютого 2021 року на полях Ради асоціації Україна-ЄС у Брюсселі відбулась зустріч Віце-прем’єр-міністра – Міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова з Роберто Віолою, Генеральним директором Генерального Директорату «Коннект» Європейської Комісії, який опікується питаннями формування Єдиного цифрового ринку ЄС.

Михайло Федоров подякував своєму візаві за співпрацю та безперервний контакт Генерального Директорату з Міністерством. Зокрема, за їхню масштабну роботу, здійснену протягом 2018-2020 років у ході оцінки та оновлення Дорожньої карти інтеграції України до Єдиного цифрового ринку ЄС, а також експертну оцінку законопроекту «Про електронні комунікації».

Крім цього, завдяки координації ГД «Коннект» у рамках Угоди щодо підтримки ЄС у проведенні цифрових трансформацій в Україні (25 млн євро) реалізується проект щодо підтримки розвитку широкосмугового доступу до Інтернету (1,2 млн євро).

Цього року Мінцифри очікує запуск ще одного проекту в рамках цієї Угоди — щодо підтримки України у виконанні її зобов’язань за Угодою про асоціацію в цифровій сфері (Доповнення XVII-3 до Угоди про асоціацію).

Михайло Федоров та Роберто Віола підтвердили, що Україна та ЄС є надійними стратегічними партнерами та домовились про подальше поглиблення співпраці на шляху цифрових трансформацій.

Джерело: Урядовий портал.