Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.03.2023

Україна веде переговори з Китаєм щодо експорту бобових

Україна активно веде переговори із Китаєм щодо узгодження сертифіката на експорт бобових. Про це розповіла т. в. о. голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Ольга Шевченко у матеріалі «Ми повернулися до діалогу із колегами Китайської Народної Республіки» на AgroPolit.com.

За словами Ольги Шевченко, Держпродспоживслужба цьогоріч розпочала діалог щодо відкриття ринку свинини до ЄС.

«Але це питання довготривале, яке не буде вирішено в 2023 році. Оскільки для цього необхідно адаптувати українське законодавство до європейських вимог», — додала очільниця відомства.

Також Держпродспоживслужба співпрацює з країнами, які визнають або мають близьке законодавство до вимог ЄС: країни Балканів (Македонія, Чорногорія, Сербія), Туреччина, Японія, Канада.

«Угоди про відкриття нових ринків можемо цього року підписати із Канадою, Туреччиною, Балканами», — зазначила Ольга Шевченко.

Також, за її словами, активно ведеться робота з Китаєм, триває великий двосторонній перемовний пул, результат якого очікується вже цього року.

«З Китаєм працюємо над узгодженням двостороннього сертифіката на експорт бобових культур. Продовжуємо роботу з Великою Британією в рамках Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії, яка стосується експорту та імпорту української продукції», — підсумувала Ольга Шевченко.

Також т. в. о. голови Держпродспоживслужби розповіла, що цьогоріч у пріоритеті залишаються товари рослинного та тваринного походження:

  • яблука, картопля, зернові, бобові та кормова група;
  • риба, різноманітна м’ясна продукція (зі свинини, яловичини), яєчна продукція.

Торік були відкриті такі товарні позиції: молоко та молочні продукти, м’ясні напівфабрикати, рибні продукти, корми та жувальні предмети для домашніх тварин, м’ясо птиці та продукти з нього, інкубаційні та столові яйця, продукти переробки тваринного білка та інші.

 

kurkul.com