Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.05.2021

Україна відкрила вісім нових експортних ринків за півроку – Держпродспоживслужба

За останні шість місяців для українських експортерів відкрито вісім нових ринків, перепогоджено 63 товарні позиції в 11 державах і міжнародних економічних організаціях, повідомила Державна служба з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів у прес-релізі у п’ятницю.

За даними Держпродспоживслужби, за шість місяців для українських виробників молока та молочних продуктів відкрилися ринки Японії, Лівії, Аргентини та Лівану. Вітчизняні виробники отримали можливість поставляти до Ефіопії яйця, до Сербії – тваринний білок, до ОАЕ – велику рогату худобу. Ринок Литви тепер відкритий для експорту арахнідів (комах, використовуються для захисту сільськогосподарських культур).

“Крім того, 63 товарні позиції в 11 державах та міжнародних економічних організаціях перепогоджені. Йдеться насамперед про країни СНД, із якими з 13 квітня 2021 року діють нові правила торгівлі через втрату чинності Угоди про співробітництво в галузі ветеринарії, що була укладена ще в 1993 році. Також через зміни умов торгівлі перепогоджені документи з Сінгапуром та Південною Кореєю”, – додала прес-служба.

Відомство повідомило про роботу з аудиту Європейської Комісії з метою оцінки офіційного контролю над виробництвом і сертифікацією молока та молочних продуктів, призначених для експорту до Європейського Союзу. Також проведена робота для визнання ЄС зонування України щодо високопатогенного грипу птиці, завдяки чому з 20 березня вдалося відновити експорт продукції птахівництва до ЄС.

Держпродспоживслужба також повідомила про продовження роботи з відкриття ринків на всіх континентах. Найперспективніші для експорту – країни ЄС, Китай, Сінгапур, Індія, В’єтнам, ПАР та Індонезія.

“Важливим пріоритетом для нас є робота з відкриття нових ринків для експорту української продукції. Адже це нові робочі місця та доходи до держбюджету від сплати податків”, – підсумувала глава відомства Владислава Магалецька, слова якої наведено у прес-релізі.

ua.interfax.com.ua