Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.06.2020

Україна виграла тендер на ремонт літака Іл-78 для Пакистану

Державну компанію “Укрспецекспорт”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, оголошено переможцем багатомільйонного тендеру на ремонт літака-заправника Іл-78.

Про це повідомили у пресцентрі ДК «Укроборонпром».

За результатами тендеру ДК “Укрспецекспорт” уклало з Управлінням закупок Військово-повітряних Сил Пакистану контракт на ремонт військових літаків. Роботи за контрактом виконуватиме підприємство ДК “Укроборонпром” – ДП “Миколаївський авіаремонтний завод”.

Також українська сторона отримала підтвердження намірів військово-повітряних сил Пакистану укласти наступний пакет контрактів на капітальний ремонт ще двох літаків-заправників за результатами виконання першого контракту. Загальний обсяг програми ремонту і модернізації літаків-заправників Іл-78 пакистанських ВПС становитиме понад 30 млн доларів США.

“Укрспецекспорт продовжує зміцнювати позиції України на світовому ринку озброєння і відкрив нову сторінку співпраці з Пакистаном – у сфері авіаремонтів військових літаків. У березні цього року Пакистан відвідав командувач ПС ЗС генерал-полковник Сергій Дроздов, що стало відправною точкою розвитку двосторонніх відносин у цій сфері. Реалізація вказаних контрактів дозволить завантажити роботою українське авіаремонтне підприємство та забезпечить надходження в Україну валютної виручки”, – розповів директор ДК “Укрспецекспорт” Вадим Ноздря.

Іл-78 (за кодифікацією НАТО— Midas) — призначений для дозаправки у повітрі військових літаків. Також може використовуватися як військово-транспортний літак.

Як відомо, у квітні поточного року державна компанія “Укрспецекспорт”, що входить до складу ДК “Укроборонпром” поставила радіолокаційну техніку іноземному замовнику та партію бойових машин піхоти БМП-1 для потреб Збройних Сил України.