Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.11.2022

Україна вимагає скасувати перевірки суден, які прямують «‎зерновим коридором»‎

росія навмисно уповільнює перевірки, щоб знизити швидкість експорту агропродукції з українських морпортів. Україна вимагає ‎спростити або скасувати обов’язкові перевірки суден.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков, пише Reuters.

«‎Вони не пояснюють (причину затримок, — ред), але і не приховують, що роблять це для того, щоб ускладнити роботу «‎коридору» . Вимагаємо впорядкувати перевірки або скасувати перевірки суден, що пішли, тому що це не має сенсу»‎, — сказав Васьков.

Окрім того, за інформацією Reuters, українська сторона наполягає на розширенні «‎зернової угоди» шляхом ‎розблокування портів Миколаївської області.

Васьков зазначив, що ні ООН, ні Туреччина не повідомляли Києву про умови продовження угоди, висунуті росією. Разом з тим москва заявила, що отримала гарантії того, що «‎зерновий коридор»‎ не буде використовуватися у військових цілях.

Заступник міністра інфраструктури нагадав, що Київ виступає за виключно мирне використання зернового коридору, і що чинна угода передбачає експорт добрив. Разом з тим, він повідомив, що поки що не було жодної заявки від суден, які бажають перевозити аміак з українських портів.

Уточнюється, що рішення про продовження угоди, як мінімум на рік, буде прийнято наступного тижня.

Нагадаємо, що всі чотири сторони беруть участь в інспекції, але робота «‎зернового коридору» значно сповільнилася із поверненням росії до інспекції суден.

 

latifundist.com