Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 13.01.2023

Україна вже експортувала «зерновим коридором» 1 мільйон тонн продукції

Україна з початку дії “зернового коридору” експортувала 17,3 млн тонн українського продовольства, із них у січні експортовано 1 млн т аграрної продукції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України у Фейсбуці.

“Зернова ініціатива”: відправлено перший в 2023 році мільйон тонн української агропродукції для країн Африки, Азії та Європи”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у п’ятницю, 13 січня, з портів Одеської області вийшли 11 суден з 313,5 тисяч т агропродукції.

Три балкери прямують до країн Африки. Балкер LADY LITEL доставить 31 тис. т пшениці до Лівії, балкер EAST WIND 1 – 25 тис. т до Тунісу, а також балкер LADY HATICE – 11 тис. т продовольства – до Марокко.

Порт «Чорноморськ» пришвартував балкер ANTHEIA, який зафрахтовано Всесвітньою продовольчою програмою ООН для доставки украінської пшениці до Афганістану.

Станом на 13 січня в портах Одещени обробляється 17 суден, на які буде завантажено 519 тис. т української агропродукції.

По «зерновому коридору» рухаються 5 суден під завантаження. В Босфорі на інспекцію Спільного координаційного центру очікують 104 судна.

Із 1 серпня з одеських портів вийшли 644 судна, які експортували 17,3 млн т українського продовольства.

Як повідомляв Укрінформ, у Стамбулі 17 листопада Україна, Організація Об‘єднаних Націй і Туреччина домовилися про продовження “Ініціативи з безпечного транспортування агропродукції через Чорне море” ще на 120 днів. Вона розпочала роботу 22 липня, а перше судно з українським продовольством в її межах вийшло з порту Одеси 1 серпня.

 

www.ukrinform.ua