Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 09.02.2021

Україна зацікавлена у поглибленні співпраці з Казахстаном у сфері зеленої трансформації та розвитку чистих технологій

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Казахстан в Україні Дарханом Калєтаєвим.

«Міндовкілля бере активну участь у процесах зеленої трансформації економічного розвитку України. Ми зацікавлені в обміні досвідом із Казахстаном не лише у цих сферах, а й у впровадженні принципів кругової економіки, управління відходами, забезпечення хімічної та ядерної безпеки. Співпраця у цих напрямках позитивно вплине на розвиток співробітництва між нашими країнами», – зазначив Роман Абрамовський.

Міністр зауважив, що Міндовкілля вже завершує процес підготовки другого національно-визначеного внеску до Паризької угоди. Він буде амбітнішим, ніж поточний. Це сприятиме залученню України до реалізації Зеленого курсу ЄС.

Посол Республіки Казахстан в Україні Дархан Калєтаєв подякував Роману Абрамовському та запросив Міністра відвідати з візитом Казахстан для обміну досвідом. Дархан Калєтаєв розповів про плани та напрацювання Казахстану у зелених технологіях та зеленій економіці.

«Казахстан – єдина країна Східної Європи і Центральної Азії, де була запущена система торгівлі викидами. Наступним кроком стане прийняття системи моніторингу, звітності та верифікації викидів і податку на викиди», – повідомив Посол Республіки Казахстан.

Нагадаємо, що на віртуальному Саміті Кліматичних Амбіцій 12 грудня 2020 року Президент Володимир Зеленський зазначив, що Україна послідовно дотримується взятих на себе зобов’язань щодо ефективної імплементації Цілей сталого розвитку-2030 та міжнародних кліматичних угод. На цьому ж заході Президент Республіки Казахстан Касим-Жомарт Токаєв заявив, що Казахстан стане кліматично нейтральним до 2060 року.

Джерело: Урядовий портал.