Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.10.2021

Україна зацікавлена у розширенні всебічного співробітництва з Пакистаном, – Олексій Любченко

Активізація діалогу на найвищому рівні та проведення Першого засідання Спільної українсько-пакистанської комісії з питань економічного співробітництва сприятиме розвитку торговельно-економічних відносин між Україною та Пакистаном.

Про це зазначив Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Олексій Любченко під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Ісламської Республіки Пакистан в Україні Ноелєм І. Хохаром.

Україна зацікавлена у розширенні всебічного співробітництва з Пакистаном, - Олексій Любченко

«За 8 місяців 2021 року товарообіг між Україною і Пакистаном збільшився майже у 2 рази до $276,7 млн, у порівнянні з минулим періодом. Зокрема, український експорт зріс у 2,3 рази до $210,6 млн. Наші країни мають невикористаний потенціал для розвитку двосторонньої торгівлі. Україна зацікавлена у регулярному постачанні до Пакистану аграрної продукції. Цього року Україна розраховує отримати рекордний врожай зернових, 70% яких планується експортувати», – зазначив Олексій Любченко.

Перспективними для обох країн може стати реалізація спільних ініціатив на рівні бізнесу. Так, українські компанії можуть брати участь у масштабних проектах у Пакистані. Йдеться про будівництво та модернізацію гідротехнічних систем, об’єктів електроенергетики, розвиток транспортної інфраструктури, включаючи залізничну мережу, постачання залізничних вагонів та обладнання.

Також важливим напрямом співпраці може стати агропромислова галузь, у тому числі створення потужностей з переробки сільськогосподарської продукції, постачання мінеральних добрив та харчових продуктів українського виробництва.

Зі свого боку Надзвичайний і Повноважний Посол Ісламської Республіки Пакистан в Україні Ноель І. Хохар повідомив про амбітну ціль – збільшити товарообіг між країнами до ‘$1 млрд на рік.

Крім того, українська сторона поінформувала про такі інструменти залучення інвестицій, як закон про «інвест-няні», індустріальні парки та перезавантаження приватизації.

За результатами зустрічі, сторони домовились розпочати підготовчу роботу для проведення Першого засідання Спільної українсько-пакистанської комісії з питань економічного співробітництва та посилити комунікацію щодо проведення взаємних бізнес-місій.

На зустрічі також були присутні Перший Віце-президент Торгово-промислової палати м. Сіалкот Хуррам Аслам, Віце-президент Торгово-промислової палати м. Рагім’яр-Хан Азам Шаббір, які висловили зацікавленість у розвитку україно-пакистанських бізнес-зв’язків та проведенні в країнах на регулярній основі торгових виставок, що сприятиме зміцненню економічної співпраці.

www.me.gov.ua