Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.02.2023

Україна збільшує імпорт електроенергії зі Словаччини

Обсяг імпорту електроенергії зі Словаччини на вівторок, 7 лютого, на 0,84% нижче порівняно з даними на понеділок – він становитиме 9865 МВт-год замість 9949 Мвт-год.
Про це свідчать дані на сайті мережі системних операторів континентальної Європи ENTSO-E.

Разом із тим обсяг імпорту зі Словаччини за шість днів лютого вже перевищив обсяг, що надійшов за весь січень – 63,74 тис. МВт-год проти 59,57 МВт-год (плюс 7%).

Згідно з інформацією на сайті, імпорт у вівторок має йти усі години доби на потужності 388-433 МВт.

При цьому трейдери на вівторок знову, як і вперше на понеділок, забронювали всю запропоновану НЕК “Укренерго” на аукціон із розподілу доступу до перетину потужність для імпорту електроенергії зі Словаччини, що становить 400-600 МВт та дозволяє постачати 11780 МВт-год.

Нагадаємо, Кабінет міністрів 3 січня затвердив Положення про особливості імпорту електричної енергії, яке передбачає, що приватні підприємства зможуть уникати примусових відключень у випадку, якщо для них імпортуватимуть відповідні обсяги електроенергії.

Раніше Міненерго повідомляло, що наразі узгоджені комерційні перетікання між країнами ЄС та Україною (спільно з Молдовою) становлять 0,7 ГВт вночі та 0,6 ГВт вдень. Цих обсягів недостатньо для повного покриття дефіциту потужностей у вечірній піковий годинник, проте залучення імпорту значно знизить обсяг небалансу.