Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.02.2020

Україна збільшила експорт агропродукції до Туреччини

Найбільше Україна поставляла до Туреччини соєвих бобів, кукурудзи, пшениці та висівок.
Україна у 2019 році експортувала до Туреччини продукції сільського господарства на суму 1,4 мільярда доларів, що на 71% більше, ніж роком раніше. В переважній більшості це соєві боби, кукурудза, пшениця та висівки.

Про це повідомила прес-служба “Українського клубу аграрного бізнесу” (УКАБ), пише УНІАН.

Таким чином, Україна стала другим найбільшим постачальником агропродовольчої продукції в Туреччині та посіла 11% у структурі турецького імпорту продукції АПК, поступившись лише Росії. Основні види продукції, яку Україна постачала минулого року – соєві боби (31% в структурі загального експорту в Туреччину), кукурудза (24%), пшениця (16%) і висівки (8%). Водночас імпорт сільгосппродукції в Україну з Туреччини збільшився на 12% – до 263,7 мільйона доларів. “Торговельне сальдо становить 1,1 мільярда доларів, а це значить, що Україна є нетто-експортером продукції АПК до Туреччини”, – наголошується в повідомленні.

Основними продуктами, які Україна закуповувала в Туреччині, стали цитрусові (34% у загальній структурі), свіжі помідори (11%) і виноград (6%). “Зараз тривають переговори щодо підписання Угоди про зону вільної торгівлі між Україною і Туреччиною, що може позитивно вплинути на торгівлю агропродовольчою продукцією між цими країнами внаслідок скасування або зменшення мита на зазначену продукцію”, – цитує прес-служба аналітика УКАБ Андрія Мартиненка.