Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 26.01.2023

Україна збільшила кількість дозволів на перевезення до Казахстану

Україна домовилася з Казахстаном щодо збільшення у 2023 році дозволів на міжнародні перевезення та пролонгацію не використаних торік дозволів до лютого.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Завершили перемовини з Казахстаном щодо отримання дозволів на міжнародні перевезення. За результатом переговорів вдалось збільшити максимальну кількість дозволів на 2023 рік», – ідеться в повідомленні.

За інформацією заступника міністра, Україна отримає 4000 універсальних бланків, 4000 бланків для транзитних перевезень та 800 – для перевезень в/з третіх країн.

Крім того, чинними до 1 лютого 2023 року залишаються невикористані дозволи 2022 року.

Найєм зауважив, що через велику війну Україна мусила переорієнтуватися на транспортування товарів суходолом. Український автотранспорт значно зміцнив свої позиції в міжнародній торгівлі.

Тому наразі Мінінфраструктури продовжує роботу і веде переговори з усіма іноземними партнерами про обмін дозволами на роботу українських перевізників і лібералізацію умов цієї роботи.

Як повідомлялося, Україна та Європейський Союз підписали Угоду про вантажні перевезення автомобільним транспортом, що передбачає виконання двосторонніх та транзитних перевезень українськими перевізниками без дозволів.

www.ukrinform.ua